середа, 17 лютого 2016 р.

Хто він, Активний громадянин

Саме під такою темою буде проведений перший крок у нашому довгому шляху до нового суспільства.  Ми розробили проект уроку-диспуту, на тему "Хто він, Активний громадянин". Цей урок буде проведений у 10 класі у контексті розгляду теми української революції 1917-1921 рр. Саме в цей період часу Україна мала всі шанси здобути незалежність та на століття раніше вирватись із кайданів рабства, але нерішучість керівників та зневіра народу зробили своє - революція, яка на хвилі піднесення патріотизму практично створила свою незалежну державу, захлинулась у бездіяльності народу. Найяскравіше цей факт розкриває бій під Крутами, коли замість цілої армії, яку міг виставити могутній Київ, місто віддало на жертовник війни 300 молодих хлопців, що загинули, поки інші спокійно спали у своїх теплих домівках чекаючи поки нарешті згасне вогнище "сусідньої хати" і вони знову зможуть спокійно існувати у своєму власному ілюзорному світі. 
Щось подібне відбувається і зараз - хвиля піднесення патріотизму змогла провести Майдан, змогла стримати загарбників на Сході, але народ знову повільно засинає, приспаний обіцянками кращої долі, що незабаром прийде. 
Але ж бути активним - це не тільки раз у рік виступити на майдані, чи раз у чотири роки сходити на вибори! Бути активним - це постійно моніторити ситуацію та робити все, що у ваших силах, щоб підтримати тих, хто цього потребує! Бути патріотом - це дійсно дбати за свою країну, не смітити на вулицях, вивчати рідну мову, ознайомлюватись із історією, боротись за її добробут, а не одіти вишиванки і вийти на щорічний парад. Тому ми і проводимо такий урок, щоб розповісти учням, яким же ж має бути активний громадянин, якими рисами він володіє, і що потрібно робити, щоб ним стати. Якщо ж у вас є свої думки на тему, як це краще зробити, ми готові вас вислухати. Напишіть нам у коментарях і ми з вами обов'язково зв'яжемося.        

Немає коментарів:

Дописати коментар